It is currently January 18th, 2019, 6:27 pm


All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: My classic server works for me but nobody else
PostPosted: April 2nd, 2012, 9:23 am 

Joined: April 2nd, 2012, 9:15 am
Posts: 1
i set up port fowarding correctly i think because it says 25565 is now open! when i checked it but when my friends try and join it says no connection server proberly down? I was runnning it.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: My classic server works for me but nobody else
PostPosted: April 2nd, 2012, 11:28 am 
User avatar

Joined: October 20th, 2011, 9:20 am
Posts: 220
Location: Subnet
I'm not sure if this is the problem, but I often forgot to open my firewall as well.

_________________
A = {x ∈ P(U) | x ∉ x}

Show
Mods:
  1. /Su - Allows players to temporarily become a different rank
  2. /Snap - Like /Line but only draws straight or diagonal lines.
  3. pre-0.630 skip/none block


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: My classic server works for me but nobody else
PostPosted: April 2nd, 2012, 7:57 pm 
OP
User avatar

Joined: February 9th, 2012, 2:09 pm
Posts: 151
What steps did you take when port forwarding, because if you did it wrong or got the wrong router code then that could cause it to think its open. also how is your internet setup as you may need to port more than one device, thus causing your NAT to be incompatible when trying to connect to other hosts (your friends). basically where does your internet come from, and what does your PC plug into etc.

_________________
<+FCB>Arvarna: i think your banhammer needs a downgrade


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: My classic server works for me but nobody else
PostPosted: April 2nd, 2012, 8:36 pm 
fCraft Developer
User avatar

Joined: May 21st, 2011, 10:53 pm
Posts: 1386
Two most common causes of "unable to connect" errors are port forwarding and firewalls. I don't really know what to try beyond that.


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: My classic server works for me but nobody else
PostPosted: April 2nd, 2012, 11:15 pm 
OP
User avatar

Joined: February 9th, 2012, 2:09 pm
Posts: 151
some people may have to double port forward, ive heard that on many different site for how to port forward MC servers

_________________
<+FCB>Arvarna: i think your banhammer needs a downgrade


Top
Offline Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net